Boende

studentboendeStudentboende
Det finns gott om boende i Uppsala om man bara är ute i god tid med sitt sökande, speciellt när det gäller studentboenden. Dessa boenden erbjuds genom de olika nationerna och totalt finns det ca 3500 bostäder med allt från eget rum till delade rum och lägenheter.

Du har högst chans att få en studentbostad om du är ansluten till en av alla nationer som finns i Uppsala. Mer information om studentbostäder och nationer hittar du på Uppsalastudent.com.

Hyresvärdar
Om du inte vill bo i en studentbostad så finns det även möjligheter att hyra en lägenhet i Uppsala. Totalt finns det ca 10 olika hyresvärdar där Uppsalahem är den största med över 15.000 bostäder. Hyrorna är förhållandevis höga men om du har tur och är ute i god tid så kan du hitta en lägenhet med 1rok på 25-30kvm för ca 3500-4500 kronor / månad.

Normalstora lägenheter med 2-3rok kostar från ca 6000 kr upp till över 10.000 kr per månad, beroende på storlek, läge och skick. Om man är flera vänner som delar på en större lägenhet så kan det vara förmånligt, dessutom lite lugnare för de som uppskattar det. Se alla hyresvärdar på www.uppsala.se/hyresvardar.