Studielån

studielånI Sverige har vi fri skola upp t.o.m gymnasium, sedan får man själv bekosta e.v utbildningar, oavsett storlek och omfattning. Att gå en högskoleutbildning, läsa på universitet och forska kostar väldigt mycket pengar.

Det är inte många Svenska ungdomar som har råd att själva betala sin utbildning, därför måste man få utbildningen finansierad. Det vanligaste och kanske bästa sättet är att finansiera sin utbildning genom Centrala Studiestödsnämnden – CSN.

Vad är CSN-lån?

Hos CSN kan du ansöka om att få låna pengar och få bidrag till din utbildning, även om du önskar att studera utomlands. CSN gör en prövning vid varje ansökan och villkoren för studielånet varierar beroende på vilken form av utbildning som du önskar studiestöd för.

Studielånet brukar man se som livslångt om utbildningen inte ger ett mycket välbetalt jobb. Lånet räknas som ett annuitetslån och börjar återbetalas när utbildningen är genomförd, även om du inte fått arbete. Om du inte får jobb direkt efter din utbildning så måste du själv ansöka om att få en lägre månadsbetalning.

Besök CSN för att läsa mer om stuidelån, bidrag och stöd som du kan ansöka om.

Låna pengar till kurser

Om du önskar gå mindre kurser så kan det vara onödigt att ta ett s.k CSN-lån för dessa, även om du går kurser vid sidan av din utbildning. Många kurser kostar inte en bråkdel av vad en högskoleutbildning gör och därför kan det vara skönt att få sina kurser betalda snabbare.

Ett bra alternativ för att låna pengar till kurser och mindre utbildningar är att ansöka om ett blancolån (lån utan säkerhet). Dessa lån kan du ansöka om hos vanliga banker och kreditbolag och det finns i huvudsak två låneformer som du kan använda, snabblån och privatlån. Vi rekommenderar privatlån då du kan välja lite längre återbetalningstider och få ner din månadskostnad, tänk bara på att lånekostnaden blir högre ju längre återbetalningstid du väljer.

Besök Lånapengar.com för att läsa mer om att dessa låneformer samt för att se vilka banker och kreditbolag som du kan ansöka hos.