Restauranger

Det finns över 300 restauranger i Uppsala och utbudet inkluderar många olika smakriktningar och prisklasser. Här nedanför hittar du några utvalda godbitar.

Västgöta nation (sopplunch med nybakat bröd)

Flera av studentnationerna i Uppsala serverar prisvärda luncher och välkomnar både medlemmar och icke-medlemmar till borden. Västgöta nation är berömd för sin prisvärda sopplunch som kostar cirka 35 kronor för nationsmedlemmar och cirka 45 kronor för övriga. Varje vardag klockan 12-14 serveras vegetarisk soppa, och både sallad och nationsbakad foccacia ingår i priset. Västgöta nation håller till på Västra Ågatan 18, i Uppsalas äldsta nationshus.

Bonustips: På lördagar och söndagar klockan 10-14 dukar Västgöta nation upp en härlig helgbrunch med tunnbrödssnittar, smoothies, matmuffins, fruktsallad, amerikanska pannkakor och massa annat gott.

Messob (etiopiska och eritreanska köken)

meesobHos Messob på Sturegatan 4A i Luthagen har rätterna inspirerats av Etiopien och Eritrera, vilket bland annat innebär att man kan äta mustiga grytor här som serveras med tunnbrödet injera. Om man känner sig äventyrlig kan man be om att få maten serverad på en messob (flätat korg) och äta utan bestick.

Det finns inte någon lunchservering. Restaurangen öppnar klockan 17:00 varje dag utom söndagen då man håller stängt.

Exempel på rätter:

Zigni/Key Wot. Köttgryta tillagad i berberesås med husets kryddiga smör. Serveras med vitkåls-allticha. Medelstark. 120 kronor.

Doro Wot. Kycklinglår tillagat i berberesås med husets kryddsmör, serveras med hårdkokt ägg och vitkåls-allitcha. Medelstark. 120 kronor.

Minshetabish. Traditionell nötfärs gryta med smak av östafrikanska kryddor samt husets kryddsmör. Serveras med hamli. Mild. 120 kronor.

Sherlock’s (pubmat från England och Indien)

sherlocksSherlock’s på Klostergatan 16 lockar med en kombination av engelsk pubmat och det indiska köket. Här man kan till exempel äta fish ’n chips, indiskt lamm eller vegetarisk burgare. Det finns flera intressanta röror som är väl värda att prova på. Genomsnittliga matpriser: 60 kronor – 275 kronor.

Sherlock’s har ett stort utbud av öl, både flasköl och på tapp. De har till och med ett eget ljust öl som tagits fram av ett bryggeri i Skebobruk. Ett annat tips är Deduction, en sour ale från Temple Brygghus i Uppsala.

Gratis WiFi.

Måndag – torsdag öppnar restaurangen klockan 17. På fredagarna öppnar den klockan 16:00, på lördagarna klockan 15:00 och på söndagarna redan klockan 13:00.

Raw Like Sushi

Raw Like SushiRaw Like Sushi på Hjalmar Brantingsgatan 48C serverar lunch och á la carte, och det finns även en särskild meny för take away. Förutom japansk mat med inriktning på sushi finns här flera olika thailändska rätter.

Exempel ur menyn:

  • 6 bitar sushi sandwich (lax, avokado och fiskrom inbäddade i lager av sushiris, noriblad och sesamfrön) för 69 kronor
  • 8 bitar sushi (3 lax, 1 räka, 1 avokado, 3 maki) för 80 kronor
  • 10 bitar sushi (3 lax, 1 räka, 1 crabfish, 1 avokado, 1 tofu, 3maki) för 95 kronor
  • 10 bitar sushi(3 lax, 1 räka, 1 tonfisk, 1 mussla, 1 rom, 1 bläckfisk, 2 maki) för 110 kronor
  • 30 bitar sushi (kockens val av 20 nigiri och 10 maki) för 245 kronor

Restaurangen öppnar klockan 11:00 tisdag – fredag, klockan 13:00 på lördagarna och klockan 15:00 på söndagarna.

Tisdag – fredag kl 11:00-14:00 kan man äta lunch här för 80 kronor.