Studentkårer

Uppsala Studentkår

Uppsala Studentkår hjälper till med att säkerställa kvaliteten på alla utbildningar och att ge dig en bra arbetsmiljö att arbeta i. Här jobbar man t.ex kontinuerligt med frågor kring utbildningarna, kursvärderingar, studentlitteraturen och betygssystemen. Som medlem i Uppsala Studentkår får du även stöd med praktiska saker som boende med mera.

Genom kåren får du även rabatterade priser på Campus, tillgång till anläggningens datorer och tillbehör som skrivare, telefon m.m. Du får dessutom möjlighet att ansöka om ett handlån och/eller kårens stipendier.

Kontaktuppgifter
Adress:
Övre Slottsgatan 7
753 10 Uppsala
Telefon: 018 – 480 31 00
E-mail: reception@us.uu.se
Hemsida: www.uppsalastudentkar.nu
Facebook: https://www.facebook.com/uppsala.studentkar


Farmacevtiska Studentkåren

Farmacevtiska Studentkåren kallas även för FaS och denna organisationen jobbar för att förena studenter inom de farmacevtiska inriktningarna som finns vid Uppsala universitetet, både inom utbildning och forskning. Som medlem i kåren får du full tillgång till deras kårhus som har det passande namnet ”Pharmen”.

En stor fördel med Farmacevtiska Studentkåren är att du som medlem får möte inflytelserika personer inom det farmacevtiska yrkeslivet. Med dessa personer har du möjlighet att få veta mer om yrkeslivet och skapa viktiga kontakter .

Studentkåren erbjuder sina medlemmar mängder med förmåner, t.ex: stora fester i kårhuset med rabatterade priser i puben, billiga resor till kongresser, tillgång till dator- och kontorsutrustning i kårhuset samt mängder av roliga aktiviteter.

Kontaktuppgifter
Adress:
Dag Hammarsköldsväg 16
752 37 Uppsala
Telefon: 018-52 78 33
E-mail: expen@farmis.uu.se
Hemsida: www.farmis.se
Facebook: https://www.facebook.com/FarmacevtiskaStudentkaren


Ultuna Studentkår

Ultuna Studentkår samlar studenter från Sveriges Lantbruksuniversitet – SLU och säkerställer att utbildningarna håller hög kvalitet samt att alla medlemmar får en trevlig omgivning och en väl fungerande vardag runt omkring allt studerande. Som medlem hos Ultuna Studentkår får du möjlighet att träffa personer från yrkeslivet inom lantbruk, för att ta del av erfarenheter och tips på din väg mot arbetslivet.

Kårhuset är en gammal, anrik byggnad med stora möjligheter som ger en gemytlig och trivsam känsla.

Som medlem i Ultuna Studentkår får du bl.a: förtur till studentbostäder, förmånliga rabatter vid evenemang, på träningsanläggningen och vid hyra av kårhuset samt tillgång till mängder av roliga och nyttiga aktiviteter som anordnas av kåren.

Kontaktuppgifter
Adress:
Box 7074
750 07 Uppsala
Telefon: 018-67 30 50
E-mail: uls@stud.slu.se
Hemsida: www.ultunastudentkar.se
Facebook: https://www.facebook.com/UltunaStudentkar