Uteliv och nöjen

nöjen i Uppsala

Uppsala erbjuder ett rikt och spännande uteliv med nattklubbar, barer & pubar samt restauranger och caféer.Det finns en hel uppsjö med populära ställen där man kan samlas med sina vänner och träffa andra människor för att äta god mat, dansa, fika och umgås.

Gå på nattklubb och barer

Det finns hela 26st nattklubbar och barer i Uppsala som erbjuder nöjen och roligt umgänge i olika miljöer. Uppsalas uteställen är kända för sina bartenders som är mycket kompetenta på att blanda alla sorters drinkar. För dig som är ölälskare så finns det ett stort utbud av bra pubar som erbjuder många goda och spännande sorter, både vanliga och ovanliga.

Några av de hetaste nattklubbarna just nu är BirgerJarl, Etage Kök & Bar, Orange restaurang och nattklubb samt sist men inte minst utan snarare den största nattklubben Saluhallen.

Njut av god mat

Som i de flesta större städer så finns det mängder med sport- och grillbarer som erbjuder goda hamburgare och hederlig pubmat. I Uppsala hittar du bl.a O’learys, Allstar, Biztron Grill & Bar samt många fler populära pubar och mindre restauranger. Om du vill prova något annorlunda så rekommenderas M/S Kung Carl Gustav som är en populär restaurangbåt.

Utöver detta finns det ett stort utbud av exklusiva, små, stora och alldagliga restauranger av alla dess sorter. 14st av alla pubar och restauranger i Uppsala har After Works där människor samlas för att umgås efter en lång arbetsdag.

Evenemang

Om du gillar tillställningar och roliga evenemang så är Uppsala staden för dig. Varje år arrangeras det hundratals små och stora evenemang, spelningar, utställningar och mycket annat. Det finns alltid något att göra i staden och du kommer sällan att få tråkigt. Det är inte ovanligt att kårer och studenter anordnar fester och evenemang som andra studenter ofta kan gå på till rabatterade priser.

Sevärdheter

På en lugn och ledig dag kan det vara mysigt att besöka diverse sevärdheter, koppla av, se vackra platser och lära sig mer om Uppsalas historia. I utbudet av sevärdheter kan du bl.a besöka kyrkor, muséer, slott, vackra trädgårdar fornminnen och åka på intressanta utflyktsmål.

Koppla av

Alla behöver vi avkoppling och vård för både kropp och själ ibland. Som boende i Uppsala har du alltid nära till skönhetssalonger, gym, spa och badhus. Få en avkopplande massage, gå på en skönhetsbehandling eller njut av en dag i poolen på något av badhusen. Om du gillar att hålla dig i form och träna regelbundet så finns det flera bra alternativ, bl.a Friskis & Svettis och SATS som båda är kända gym som återfinns runt hela Sverige.

Träffa nya människor

Uppsala är en stad full av människor, framför allt ungdomar. För dig som tycker om att träffa nya människor och få vänner, så är staden perfekt. Du får mycket goda förutsättningar att träffa spännande personer, oavsett om du vill skaffa nya vänner, kontakter eller om du vill finna kärleken.

Uppsala är ett mecka för dejting och om du vill öka dina chanser ytterligare så kan vi rekommendera www.dejtingplatsen.se där du hittar de populäraste dejtingsidorna. Eftersom du också har nära till Stockholm så är chanserna ännu större att du träffar rätt person som du kan dejta.

Läs mer om uteliv och nöjen i Uppsala på www.uppsala.com.