Linné Burgers

Priser och utbud gäller i skrivande stund. Konsultera alltid Linné Burgers för aktuell information.

Linné Burgers serverar riktigt bra hamburgare utan att prislappen blir svindlande hög. På lunchen kan man i skrivande stund köpa burgare + pommes + dryck för 99 kronor.

Café Linné är en riktig klassiker bland Uppsalas studenter, och när caféägaren öppnade Linné Burgers vägg i vägg med caféet under sommaren 2005 blev burgarna snabbt en succé. Adressen är Svartbäcksgatan 22. Restaurangen ligger alltså nära Linnéträdgårdens södra hörn, i Luthagen/Centrum.

Mat

Linné Burgers använder sig i hög utsträckning av lokala råvaror och kvalitén är genomgående hög. Två av våra favoriter är burgarna The Scientist och The Botanist (vegansk). För den som gillar ostburgare rekommenderar vi den rökta cheddarosten som är något utöver det vanliga. Ostälskaren bör dock be om extra ost vid beställningen, annars riskerar man att få snålt tilltagen ost som inte når ut till burgarens kanter.

Förutom de sex burgarna finns det att bra utbud av sidorätter, såsom chili cheese fries och buffalo wings. Inspirationen har tonvikt på USA. Alla hamburgerbröd pryds av Carl von Linnés porträtt inbränt i relief på ovansidan.

Burgarköttet

Den köttblandning som Linné Burgers gör sina köttpuckar på består av bringa, högrev och lägg. Bringan utgör 70 procent av blandningen, vilket inte hör till vanligheterna.

Pommes frites

Linné Burgers serverar pommes frites av standardtyp. De är goda men inte något att skriva hem om.

Dryck

Vi rekommenderar:

  • Prova på Linné Burgers rejäla utbud av olika ölsorter. Här finns mycket intressant att utforska.
  • Känner du dig extra äventyrlig? Beställ in en Bourbon Bacon cocktail.

Stämning

Stämningen på Linné Burgers är mysig och opretentiös.

Under den varma årstiden finns det uteservering mot Svartbäcksgatan.

Ägare

Linné Burgers drivs av krögarfamiljen Koluman, med sonen André Koluman som huvudansvarig tillsammans med pappa Hanna Koluman. Familjen Kolumans erfarenheter i restaurangbranschen är inte begränsade till Café Linné och Linné Burgers, utan det var Kolumans som grundade den populära Restaurang Basilico i Uppsala. De har även ett kafé i Stockholm, och drev tidigare en kafé i Redlands i Los Angeles, USA.

Allmän information

Address Svartbäcksgatan 22, Uppsala
Telefonnummer 018-15 55 12
Facebook Facebook.com/linneburgers
Instagram Instagram.com/linneburgers
Öppettider Måndag 11.00-22.00

Tisdag 11.00-22.00

Onsdag 11.00-22.00

Torsdag 11.00-22.00

Fredag 11.00-22.00

Lördag 12.00-22.00

Söndag 12.00-22.00