Ahaanthai

Priser och utbud gäller i skrivande stund. Konsultera alltid Ahaanthai för aktuell information.

Ahaanthai är en prisvärd Thairestaurang där många av curry- och wokrätterna erbjuds i flera olika versioner beroende på vilket protein man vill ha. Väljer man tofu, kyckling eller fläsk blir priset lägre än om man vill ha fisk eller tigerräkor.

Ahaanthai ligger på Hjalmar Brantingsgatan 23 i Uppsala, ungefär 500 meter från Vaksalatorg. Denna familjedrivna restaurang öppnade år 1999 och har hunnit bli ett väletablerat inslag i det uppsalitiska restaurangutbudet. Förutom restaurang och takeaway ägnar de sig även åt catering för företag, fester, etc.

Mat

Avhämtning

Ahaanthai har en avhämtningsmeny med rätter i spannet 40 kronor – 120 kronor. Är man sugen på en kombo finns det tre färdiga menyer att välja mellan för 115 kronor per meny. Min personliga favorit är menyn som består av vegetariska vårrullar, grön curry med fläskkött och wokad kycklingfilé med cashewnötter.

Rätterna som bara kostar 40 kronor är förrätter snarare än huvudrätter, så man kan inte räkna med att bli mätt på dem om man är middagshungrig. Papea består av två vårrullar, tod man kao pod är friterade majskakor och kamonpang na moo är friterade brödskivor med fläskfärs.

Betydligt mer mättande är det stora utbudet av varmrätter för 95 kronor med kyckling, fläskkött, nötkött eller tofu som protein. Själv gillar jag Gaeng Kari (Yellow curry Thai style) med kyckling och sötpotatis tillagade i kokosmjölk. Vill man ha små räkor i sin Gaeng Kari ökar priset till 110 kronor och med tigerräkor kostar rätten 120 kr.

I restaurangen

Menyn består av kategorierna förrätter, soppa, sallad, wok ris & nudlar, curryrätter, specialare och efterrätter. Dessutom brukar det alltid finns minst två färdigkomponerade komboförslag att välja mellan där man får prova på sex olika rätter för 199 kr.

Salladerna hos Ahaanthai är består inte av några vattniga salladsblad och en ledsen tomat, utan är rejält matiga. Här kan du till exempel beställa Yum nua, en sallad med grillad biff och jordnötter smaksatt med lime och chili. För den som vill ha vegetarisk sallad finns Som tum, en papaya- och morotssallad med långa bönor, jordnötter, vitlök, chili och thaidressing.

Alla curryrätter hos Ahaanthai har kokosmjölk som bas och kostar 105 kr/styck om man väljer kyckling, fläskkött, nötkött eller tofu som protein. Vill man ha fisk eller tigerräkor istället kostar rätten 134 kr. Samma prissättning gäller för övrigt i kategorin wok ris & nudlar, där vi hittar en massa klassiker som Kao pad, Pad pak och Pad nam man hoy.

Dryck

Ahaanthai har ett dryckesutbud som bland annat omfattar vin, cocktails och Thailändsk öl.

Allmän information

Adress Hjalmar Brantingsgatan 23

753 27 Uppsala

Telefonnummer 018-71 33 22
Närmsta busshållplatserna Österängsgatan södra (busslinje 4 och 7)

Torkelsgatan södra (busslinje 4 och 7)

Öppettider Måndag – Torsdag: 16.00 – 21.00

Fredag: 16.00 – 22.00

Lördag: 14.00 – 22.00

Söndag: 14.00 – 21.00

Köket stänger 30 minuter innan restaurangen.

E-postadress info@ahaanthai.com