Fröjas sal

Priser och utbud gäller i skrivande stund. Konsultera alltid Fröjas sal för aktuell information.

Fröjas sal är ett prefekt lunchval för den som vill äta mer grönt, för här är all mat vegetarisk och vissa rätter är också ägg- och mjölkfria.

Fröjas sal ligger på Bäverns gränd, en liten smågata som många ny Uppsalabor inte känner till trots att den ligger så nära centralstationen och Kungsgatan. Klientelet hos Fröjas sal brukar huvudsakligen utgöras av personer som bott i Uppsala en längre tid och hunnit upptäcka denna lilla pärla.

Mat

Fröjas sal är endast öppen under lunchen (vardagar kl 11-15) och serverar då vegetarisk buffé. Det är inte smörgåsbord med en miljon rätter, utan varje dag är det två nya rätter som dukas fram, vanligen en soppa + en annan rätt. Utbudet sträcker sig från svenska klassiker som ärtsoppa och pannkakor till exotiska rätter från runt om i världen.

För 90 kronor får man äta hur mycket man vill från buffén, och salladsbuffé, hembakat bröd, smör, kaffe, te och kaka ingår. Dryck kostar 10 kronor.

Vill du komma billigare undan? Köp ett 10 kort för 800 kronor som gäller för tio måltider. Ett kort för 850 kr gäller för 10 måltider inklusive dryck, vilket gör att du sparar 150 kronor.

Avhämtning

För 80 kronor får du hämta en varmrätt + sallad i en låda som du själv komponerar ihop vid salladsbordet i Fröjas sal. Hembakat bröd, smör, kaffe och te ingår.

Exempel

Här är ett exempel på hur menyn kan se ut för en vecka:

Måndag Pasta med grönsaker
Färgglad linssoppa
Tisdag Chili sin carne
Potatis o purjosoppa
Onsdag Marinerad tofu
Tomatsoppa med kokosmjölk
Torsdag Pannkaka med sylt och grädde
Ärtsoppa
Fredag Tomat med ägg asian-style
Svampsoppa

Konst

Konstnärer, inklusive fotografer, får utan kostnad ställa ut sin konst i Fröjas sal. Vill du köpa något av verken är det möjligt.

Allmän information om Fröjas sal

Adress Bäverns gränd 24

753 19 Uppsala

Telefonnummer 018 – 10 13 10
E-postadress info@frojassal.se
Öppettider Mån – Fre kl 11-15